fallback

Президентът на Република Македония Георге Иванов положи клетва, с което официално започна вторият му мандат

Церемонията на Иванов се излъчва пряко по националната телевизия МРТ

12.05.2014 | 16:21 Автор: Ирина Георгиева

Президентът на Република Македония Георге Иванов* положи днес клетва пред парламента на Македония, с което официално започна вторият му мандат, предаде агенция МИА, цитирани от БТА.

В речта си пред депутатите Иванов призова да бъдат надмогнати тяснопартийните и личните интереси и опозицията да остане посредователно вярна на демократичните принципни и ценности. Иванов подчерта, че ще бъде президент на всички граждани, независимо от тяхната етническа, религиозна и политическа принадлежност. Македония ще продължи да бъде отворена към съседите си, заяви Георге Иванов след полагането на клетва като президент на Македония. „Македония води политика на добър съсед. Ще градим коридори – икономически, инфраструктурни, културни коридори. По тези коридори ще минават нашите деца и децата на нашите съседи.“ Церемонията на Иванов се излъчва пряко по националната телевизия МРТ.

* Георге Иванов е роден на 2 май 1960 г. във Валандово. Бил е юрист, преподавател по право и политология в Скопския университет. За първи път е избран за президент през 2009 г., а встъпва в длъжност на 12 май същата година. 

 

fallback
Още от Свят
fallback