fallback

Украйна се готви за референдум, сблъсъци в Мариупол

Департаментът за здравеопазване към Донецк съобщи, че броят на загиналите е седем души, а 39 души са приети в болница

10.05.2014 | 09:58 Автор: Ирина Георгиева

Напрежението в Източна Украйна продължава да се засилва, докато регионът се готви за планирания за неделя референдум за независимост. Сблъсъци между украинските сили и привържениците на федерализацията в Мариупол причиниха нови жертви и заплашват да изпепелят последните надежди за избягването на гражданската война.

Първоначално министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщи за 21 загинали при операцията на украинските сили в Мариупол, където въоръжени представители на самопровъзгласилата се Донецка народна република са завзели първия етаж на полицията в града.  

По-късно департаментът за здравеопазване към Донецката областна администрация разпространи съобщение, в което се посочва, че броят на загиналите е седем души, а 39 души са приети в болници в града с огнестрелни рани.

От своя страна министерството на отбраната на страната обяви, че осем военнослужещи са ранени в хода на сблъсъците между федералистите и украинските сили в Мариупол. Преди това от министерството съобщиха, че загинали и ранени сред военнослужещите по време на сблъсъците в Мариупол няма и самите те не вземат непосредствено участие в антитерористичната операция, а осигуряват прикритие на основните сили, задействани в операцията.

 

fallback
Още от Свят
fallback