VietJet се разширява

Бумът на азиатските нискобюджетни превозвачи продължава

08.05.2014 | 12:25
VietJet се разширява

VietJet пуска през май втора международна дестинация между Хо Ши Мин и Сингапур, а до края на годината се готви да открие нови полети до Северна Азия.

Експанзията на нискобюджетната виетнамска компания на международните пазари се очаква през 2015, когато фирмата очаква да получи още самолети Airbus.

VietJet се опитва да пусне и полети в Тайланд с новата си дъщерна компания Thai VietJet. Тя има три самолета A320 и се готви да започне работа през септември.

Според експерти нискобюджетните полети от и до Виетнам имат потенциал - проникването на нискобюджетните авиокомпании по международните линии на Виетнам е под 15%, докато в други страни от ЮИ Азия е вече 25-50% /Малайзия/.

Интервюто на главния изпълнителен директор на VietJet, Лю Дюк Хан за Хаслинда Амин от Bloomberg TV - във видеото.

 

Още по темата

Националният превозвач на Виетнам, Vietnam Airlines съобщи, че очаква през юни 2014 одобрение на броя акции, които ще продаде на първичното публично предлагане през септември, съобщи Bloomberg. Компанията се оценява на 2,74 млрд долара, според Saigon Times.

Виетнам ускорява продажбата на дялове и до края на 2014 се надява да продаде акции в 400 държавни компании в опит да преструктурира икономиката и да привлече повече чуждестранни инвеститори. Досега те не проявиха голям интерес към двайсетте IPO-та на държавни фирми, които не изпълниха поставените цели за увеличение на капитала.

Частната компания VietJet Aviaiton JSC през февруари 2014 съобщи, че обмисля продажба и лизинг на самолет и продажба на дялове, в опит да плати за стоте самолета Airbus, които поръча.

VietJet лети от 2011.