Френският здравен министър: Не сме далеч от един милион Ковид заразени на ден

Във вторник Франция регистрира рекорд на новите случаи

12.01.2022 | 11:49 Редактор: Здравко Черкезов
Френският здравен министър: Не сме далеч от един милион Ковид заразени на ден

Френският министър на здравеопазването д-р Оливие Веран заяви в сряда, че действителният брой на заразените с Ковид-19 в страната не е далеч от един милион на ден.

"Само с варианта Омикрон ние регистрираме 370 000 диагнози в даден ден, така че можем да считаме, че в действителност случаите не са далеч от един милион - може би по-малко, защото тестваме много. Някои учени казват, че вероятно става въпрос за повече от 500 000 случая на ден", посочи той пред френската радиомрежа France info.

Според Оливие Веран е твърде рано да се каже дали настоящата коронавирусна вълна, дължаща се основно на варианта Омикрон, е достигнала своя връх в страната, тъй като момента се отчитат рекорден брой ежедневни нови случаи.

"Все още имаме нужда от малко време, за да разберем дали сме близо, или не, до текущия пик на Ковид вълната“, каза френският здравен министър, добавяйки, че случаите на по-опасния вариант Делта намаляват във Франция.

Във вторник френските здравни власти съобщиха за 368 149 нови случая на коронавирус, което е най-високият брой за ден от началото на пандемията, информира БНР. Седемдневната средна стойност на новите случаи пък се покачи до рекордното ниво от 283 394.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК