fallback

САЩ предоставят над $308 млн. и 1 млн. ваксини срещу Ковид-19 на Афганистан

Агенцията на САЩ по международно развитие ще изпрати помощта чрез независими хуманитарни организации

12.01.2022 | 15:08 Автор: Жаклина Иванова

Съединените щати ще предоставят допълнително повече от 308 млн. долара и 1 милион дози ваксина срещу коронавирус като хуманитарна помощ за населението на Афганистан.

Според прессъобщение, публикувано на сайта на Белия дом, общият обем хуманитарна помощ за Афганистан от САЩ от октомври 2021 г. ще достигне почти 782 млн. долара. В допълнение САЩ ще предоставят на народа на Афганистан 1 млн. допълнителни дози ваксина срещу Ковид-19 чрез механизма COVAX, като по този начин общият им брой ще достигне 4,3 млн. дози, се казва още в съобщението.

Агенцията на САЩ по международно развитие ще изпрати хуманитарната помощ чрез независими хуманитарни организации в отговор на растящите хуманитарни нужди, които са задълбочени допълнително от Ковид-19 и недостатъчния обем на оказваните медицински услуги, сушата, недостига на храни и зимния сезон, предаде БГНЕС.

"Съединените щати се ангажират да подкрепят афганистанския народ и ние продължаваме да разглеждаме всички варианти за това. Ние подкрепяме народа на Афганистан", заявиха от американската администрация.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback