fallback

Въоръжените сили на Украйна били приведени в пълна бойна готовност

Олександър Турчинов призна, че властите в Киев не контролират обстановката в Донецка и Луганска област

30.04.2014 | 14:46 Автор: Мариета Иванова

Въоръжените сили на Украйна са приведени в пълна бойна готовност във връзка със заплахите от страна на Русия, обяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той е направил съобщението по време на среща с ръководителите на областните държавни администрации.

Турчинов е признал още, че властите в Киев не контролират обстановката в Донецка и Луганска област.

"Искам честно да ви кажа, че силовите структури са неспособни да вземат под контрол ситуацията в Донецка и Луганска област", подчертал Турчинов.

По думите му се наблюдават опити за дестабилизиране в Харковска, Одеска, Херсонска, Николаевска и Запорожка област. Информационната агенция съобщава още, че Украйна ще предприеме действия за изключване на Русия от участниците в Черноморската военноморска група за оперативно взаимодействие (BLACKSEAFOR) в средата на май в България. За това съобщил военно-дипломатически източник  на  ИТАР- ТАСС.

BLACKSEAFOR е създадена през 2001 по инициатива на Турция. Членове на групата са всички черноморски държави – България, Румъния, Турция, Украйна, Русия и Грузия. Споразумението е подписано в Истанбул на 2 април 2001.

 

fallback
Още от Свят
fallback