Макрон твърд: Ще продължа да тормозя неваксинираните французи

Властите ще ограничат достъпа им до ключови аспекти от обществения живот

05.01.2022 | 08:58 Редактор: Тодор Петров
Макрон твърд: Ще продължа да тормозя неваксинираните французи

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че ще продължи "да тормози" неваксинираните французи. В интервю за "Паризиен" Макрон каза, че ще ограничи възможно най-много достъпа на хората без имунизация срещу коронавирус до ключови аспекти от обществения живот.

Изказването на президента идва в момент, в който в парламента текат обсъждания на законопроект, който цели да превърне здравния пропуск в страната във ваксинационен. Ако мярката бъде приета, това ще значи, че документът няма вече да важи за преболедували или за представили отрицателен тест.

От опозицията обаче се противопоставят на идеята и опозиционни политици заявиха, че президентът е отишъл твърде далеч с предупрежденията си, че от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на места като ресторанти, кина и кафенета.

Макрон заяви още, че не иска да ваксинира със сила, а се надява да насърчи повече хора да получат ваксина като ограничи максимално техните дейности в социалния живот.

Във вторник Франция съобщи за 271 686 нови случая на коронавирус за денонощие – най-голям брой от началото на пандемията, предаде БНР.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК