В САЩ регистрираха рекордните над 1 млн. новозаразени за ден

Много американци се изследват у дома и не съобщават резултатите

04.01.2022 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова
В САЩ регистрираха рекордните над 1 млн. новозаразени за ден

През последните 24 часа здравните специалисти в САЩ са регистрирали над 1 милион случая на коронавирус, тъй като вариантът Омикрон се разпространява там все повече. Това е най-големият брой за ден от началото на пандемията, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс", който извършва преброяването въз основа на данните на федералните и местните власти.

На 31 декември също имаше огромен брой заразени. Тогава здравните служители откриха около 590 000 случая на коронавирус.

Публикуваните данни може да не отразяват реалната ситуация, тъй като много американци се изследват за коронавирус у дома и не съобщават резултатите на водещите статистически агенции, отбелязва Bloomberg, цитирана от БГНЕС.

От началото на пандемията досега в САЩ са установени над 56 милиона случая на коронавирус, а повече от 820 000 души са починали от болестта. Рязкото увеличаване на заболеваемостта в САЩ през декември доведе до отмяна на полети, затваряне на училища и офиси, пренаселеност в болниците и нарушаване на веригите за доставки.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК