fallback

Няма да затягат мерките за Нова година в Англия, призовават за празненства на открито

90% от новите случаи във Великобритания са на Омикрон

27.12.2021 | 22:00 Автор: Елеонора Танева

Няма да има допълнителни ограничения заради Ковид-19 преди Нова година в Англия. Това обяви британският министър на здравеопазването Саджид Джавид. Той предупреди хората да бъдат внимателни и да празнуват по възможност на открито.

Това дава "елена светлина" за новогодишните празненства.

Джавид обаче допълни, че след навлизането в новата година отново ще бъде направен преглед на данните и ще бъде решено дали ще се налагат по-строги мерки.

Освен призива да бъдат внимателни, Джавид посъветва онези, които смятат да се събират с повече хора, да си направят тест преди това.

Според последните данни в Англия в коледния ден е бил регистриран рекорден брой заразени – 113 628, информира БНР.

Джавид отбеляза, че макар и да има още много неяснота около новия вариант Омикрон, на който се отдават около 90% от заразяванията в Англия, има и добра новина. Новият вариант не е толкова опасен, както другите варианти.

В останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – обаче вече бяха наложени допълнителни ограничителни мерки преди Нова година. Част от тях включват завръщане на социалното дистанциране и обслужване в заведенията само на седнали посетители.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback