Швеция с по-строги ограничения, призова служителите да работят от вкъщи

Инфекциите от Ковид-19 могат да нараснат над 15 000 до средата на януари 

21.12.2021 | 20:30 Редактор: Ваня Кузманова
Швеция с по-строги ограничения, призова служителите да работят от вкъщи

Швеция ще призове всички служители да работят от вкъщи, ако е възможно, и ще наложи по-строги правила за социално дистанциране, заяви днес правителството по повод затягането на ограниченията, насочени към борба с нарастването на нови инфекции от Ковид-19.

Новите правила ще изискват обслужване само на седящи места в барове и ресторанти, както и на по-големи обществени събития.

"Сега трябва да поемем съвместна отговорност и трябва да се адаптираме към новата реалност", каза по време на пресконференция премиерът Магдалена Андершон.

"Разбирам, че мнозина са уморени от това – аз също, но сега имаме нов вариант на вируса, което означава, че сме в нова ситуация", каза тя.

Шведската здравна агенция обяви, че най-лошият сценарий в актуализиран модел на пандемия ще доведе до това ежедневните нови инфекции от Ковид-19 да нараснат над 15 000 до средата на януари.

При предишни вълни на пандемията ежедневният брой на заразените достигнаха връх с малко над 11 000 случая, съобщи Ройтерс.

Новата прогноза отчита разпространението на по-заразния вариант Омикрон, като приема, че той е с 25% по-заразен от варианта Делта, и отчита различните степени на защита, предлагани от ваксините, пише БГНЕС. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК