fallback

Кредитният пазар в Малайзия процъфтява

Една от причините е в увеличаването на придобиванията в чужбина

22.04.2014 | 12:30 Автор: Мариета Иванова

Кредитният пазар в Малайзия процъфтява.  Поредното доказателство за това е опитът на консорциум от малайзийски компании, начело с  SP Setia Bhd. (SPSB) и Sime Darby Bhd, да наберат синдикирани заеми от местни и международни банки в размер от 3.4 млрд. долара. Средствата ще бъдат насочени към трансформиране на старата лондонска енергийна станция  Battersea  в луксозен жилищен комплекс, става ясно от материал на Bloomberg. Продажната цена на апартамент в сградата е от порядъка на 50 млн. долара.

Компании като SapuraKencana Petroleum успяха да наберат 7,2 млрд долара синдикирани заеми тази година, което е три пъти повече от миналата и най-оживеното начало на годината от 2002 насам, когато Bloomberg започва да събира данни за статистиката си.

Анализатори коментират, че малайзийският кредитен пазар расте заради увеличаващите се придобивания в чужбина.   Към 31 декември придобиванията в чужбина на базирани в Малайзия компании достигнаха  най-високите нива от 2010 година насам на фона на благоприятните условия за получаване на кредити в долари.

Само за тази година са извършени сделки по придобивания за 1,4 млрд долара  при 1,2 млрд за същия период преди година, коментира Хаслинда Амин от Bloomberg Television.

fallback
Още от Свят
fallback