LinkedIn вече има 300 млн. регистрирани потребители

Само за първото тримесечие на тази година новите акаунти са се увеличили с 23 млн. Като предизвикателство номер едно в краткосрочен план LinkedIn посочва мобилните устройства в Китай.

19.04.2014 | 12:33 Редактор:
LinkedIn вече има 300 млн. регистрирани потребители
LinkedIn вече има 300 млн. регистрирани потребители

На ден LinkedIn добавя по 215 хил. потребители, докато през четвъртото тримесечие броят им беше 191 хил. Все още мъжете са повече – 56% от всички регистрирани потребители. За последните пет години обаче компанията се приближава към целта си за пълен паритет – през 2009 година мъжете в социалната мрежа са били 61% от всички регистрирани потребители.


За петте години има и промяна на профила на професионалистите. През 2009 година основно мрежата използват работещи в сектори като информационни технологии, финансови услуги, телекоми и маркетинг. Днес лидерството си запазват информационните технологии и услуги, но в LinkedIn навлизат професионалисти от здравния сектор, строителството и образованието.От компанията обаче признават, че мобилните устройства са тяхното предизвикателство в следващите месеци. Голяма част от глобалния интернет трафик вече се осъществява през таблети или смартфони.


Данните на компанията показват, че в десетина държави, сред които  Коста Рика, Малайзия, Швеция и Обединените арабски емирства, както и Великобритания, повечето потребители използват професионалната социална мрежа на своите мобилни устройства, отколкото на компютрите.