fallback

Нов сигнал от черната кутия на MH370

Зоната на търсене в Индийския океан е намалена. Кореспонденция на Пол Алън от Сидни.

11.04.2014 | 08:51

Ето какво съобщи от Сидни Пол Алън от Блумбърг:

"Току-що получихме информация от премиера на Австралия Тони Абът, който направи импровизирана пресконференция от Китай, където е на посещение. Той каза, че е уверен, че тези сигнали, уловени през последната седмица са действително от изчезналия самолет с полет MH370."

Министър-председателят на Австралия Тони Абът съобщи, че "сигналът от черната кутия започва да заглъхва и искаме да съберем колкото може повече информация, преди да угасне." Австралийският премие не използва думата "пробив", но Тони Абът е вече силно уверен, че черната кутия на MH370 е била открита.

Зоната на издирване е била намалена и от известно време сигналът се засичал по-често, съобщи Абът.

По непотвърдени съобщения от местни медии двата кораба в региона, HMS Echo и австралийският военен Ocean Shield са ускорили и бързат към този стеснен район на търсене.

Американският военен кораб USNS Cesar Chaves от 7 американски флот се включи в международните сили, водени от австралийските военни в издирването на самолета на Malaysia Airlines. Това е най-новият американски кораб с логистично оборудване, с 125 цивилни моряци и 11 военни, чиято мисия е оказване на оперативна помощ и координация.

fallback
Още от Свят
fallback