fallback

Първата изцяло дигитална банка догодина отваря врати във Великобритания през 2015

Създателите й твърдят, че това е истинска алтернатива на традиционните банкови клонове.

10.04.2014 | 12:46 Автор: Мариета Иванова

Първата изцяло дигитална банка ще отвори врати догодина във Великобритания. Създателите й твърдят, че това е истинска алтернатива на традиционните банкови клонове. Тя ще предлага пълния набор от банкови услуги. Освен удобство за клиентите си, финансовата институция няма да носи негативите, свързани с високите бонуси на мениджърите в сектора.

Начело на банката ще застане Антъни Томсън, който е основател и бивш представител на „Метро банк“.

“Ние ще предлагаме всички услуги, които и традиционните банки. Целта ни е да станем номер едно по клиентска маса много бързо“, обяви Томсън.

И потенциалът за ръст е огромен, имайки предвид бързо растящото недоволство от клиентите на банки както в цяла Европа, така и на Острова. Нетърпимост към системата трупат солидните банкови бонуси, големите такси за обслужване на сметки, сривовете в онлайн системите.

Антъни Томсън впредупреди, че макар дигиталната банка да предлага качествени банкови продукти, не е задължително те да са номер едно на пазара с най-високите лихви за спестяване или най-малките такси за овърдрафт. Тя ще оперира изцяло онлайн, като транзакции ще могат да се изпълняват чрез мобилни устройства. Не е предвидена възможност за телефонно банкиране.

 

fallback
Още от Свят
fallback