Първата изцяло дигитална банка догодина отваря врати във Великобритания през 2015

Създателите й твърдят, че това е истинска алтернатива на традиционните банкови клонове.

10.04.2014 | 12:46 Редактор:
Първата изцяло дигитална банка догодина отваря врати във  Великобритания през 2015
Първата изцяло дигитална банка догодина отваря врати във Великобритания през 2015

Първата изцяло дигитална банка ще отвори врати догодина във Великобритания. Създателите й твърдят, че това е истинска алтернатива на традиционните банкови клонове. Тя ще предлага пълния набор от банкови услуги. Освен удобство за клиентите си, финансовата институция няма да носи негативите, свързани с високите бонуси на мениджърите в сектора.

Начело на банката ще застане Антъни Томсън, който е основател и бивш представител на „Метро банк“.

“Ние ще предлагаме всички услуги, които и традиционните банки. Целта ни е да станем номер едно по клиентска маса много бързо“, обяви Томсън.

И потенциалът за ръст е огромен, имайки предвид бързо растящото недоволство от клиентите на банки както в цяла Европа, така и на Острова. Нетърпимост към системата трупат солидните банкови бонуси, големите такси за обслужване на сметки, сривовете в онлайн системите.

Антъни Томсън впредупреди, че макар дигиталната банка да предлага качествени банкови продукти, не е задължително те да са номер едно на пазара с най-високите лихви за спестяване или най-малките такси за овърдрафт. Тя ще оперира изцяло онлайн, като транзакции ще могат да се изпълняват чрез мобилни устройства. Не е предвидена възможност за телефонно банкиране.