fallback

Пикът на напрежението в Украйна тепърва предстои

Обявяването на Донецката република е следващата стъпка от плана на Путин, смята дипломатът Илиян Василев

07.04.2014 | 21:21 Автор: Боян Христов

Обявяването на Донецката народна република е следващият етап от руския сценарий, каза в ефира на телевизия Bulgaria On Air дипломатът Илиян Василев.

Като „пошла драматургия” Василев определи обявяването на републиката от Донецкия областен съвет днес.

„Протестиращи завладяват сградата, допускат единствената руска телевизия, която започва да предава небивалици, докато хората, които обявяват републиката и се представят за членове на Областния съвет нямат нищо общо с него – това е фарс, който ще породи ескалация на напрежението, след което може да се стигне и до трагедии” илюстрира той днешните събития.

„По този начин Москва изрази намерението си да не допусне провеждането на нормални избори в Украйна, защото това би отнело крехкия им аргумент, че властта в Киев е нелегитимна и не може да защитава своите граждани”, коментира дипломатът.

Реакцията на Запада отново е мека и това е така, защото тя трябва да бъде съразмерна с неговите възможности и да бъде насочена към сферите, където Западът има надмощие, а именно – правното и икономическото поле, посочи той.

„Пикът на напрежението тепърва предстои, тъй като Русия ще направи всичко възможно да провали изборите в Украйна”, заключи той.

Повече по темата вижте във видеото!

 

fallback
Още от Свят
fallback