fallback

Руски дипломати обсъждали кои страни ще последват Крим

В разговора двамата ругаят България заради проевропейските й позиции.

04.04.2014 | 16:54 Автор: Мариета Иванова

Скандален телефонен разговор между двама руски дипломати в Африка беше разпространен в интернет.  Руските посланици в Еритрея -Игор Чобанов, и в Зимбабве- Сергей Бахарев, с ирония коментират, че  завземането на Крим от Москва не е краят. По думите им следващи в списъка може да са Каталуния, Венеция, Шотландия. Дипломатите предлагат да бъдат организирани и референдуми в Маями, където 95% от населението е рускоговорящо, а също в Лондон.

„Всички тези погранични страни – Латвия, Естония и други европейци, а също така румънците и българите, ще ги заврем с шутове там, където им е мястото“, става ясно от записа, чиято автентичност в момента се проверява.

Скандалните записи не са първите, които се появяват в интернет пространството през последните месеци и във връзка с украинската криза. Наскоро изтече разговор между помощник държавния секретар на Съединените щати Виктория Нюланд с американския посланик в Киев. Тогава Нюланд изпрати Европейския съюз „на майната му“. След него се появи и разговор на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко с политика Нестор Шуфрич, в който Тимошенко призовава руснаците в Украйна да бъдат избити с атомно оръжие.

 

fallback
Още от Свят
fallback