fallback

Неизвестен стрелец уби четирима души във военна база в САЩ

Нападателят все още не е открит

03.04.2014 | 10:42 Автор: Елена Кирилова

Неизвестен стрелец е открил огън на територията на американската военна база Форт Худ в щата Тексас. По първоначални данни четирима души са загинали, а други 14 са ранени.

Стрелецът все още не е открит, но местните власти са започнали специализирана операция по залавянето му. Всички ранени са откарани в местни болници и получават лечение, но трима от тях са в критично състояние.

Стрелецът е войник, който бил облечен в униформата си по време на стрелбата, потвърди представител на военните. Излезе информация, че нападателят е бил прострелян, но данните все още не са потвърдени.

Първоначално се смяташе, че стрелците са двама, но представители на Форт Худ потвърдиха, че е бил само един мъж и той е използвал пистолет 45-и калибър.

Свидетели твърдят, че са се чули 20 изстрела, а по-късно на мястото на инцидента са пристигнали около 90 полицейски коли, 20 линейки и хеликоптери. В момента базата е напълно отцепена и се извършва претърсване.

Това не е първият масов разстрел в нея. През ноември 2009 г. бившият военен психиатър от американската армия майор Нидал Хасан уби 13 души във Форт Худ. Случаят е запомнен като най-кървавият инцидент във военна база в историята на САЩ.

Тогава висшето командване на армията беше остро критикувано, че е пренебрегнало тревожните признаци в поведението на Хасан. Според ФБР той е общувал по електронна поща с радикални групировки.

Повече по темата вижте във видеото!

 

fallback
Още от Свят
fallback