fallback

Абсолютен черен рекорд и в Русия: 1178 починаха от Ковид-19 само за ден

В 12 от последните 15 дни страната отчете рекордна смъртност от коронавирус

02.11.2021 | 16:18 Автор: Жаклина Иванова

Руските здравни власти регистрираха във вторник ново рекордно дневно увеличение на смъртните случаи, дължащи се на коронавируса. През последното денонощие починаха 1178 души след като се заразиха с Ковид-19. В 12 от последните 15 дни Русия отчете рекордна смъртност от коронавирус.

По данни, публикувани от Министерството на здравеопазването на страната, за последния 24-часов период са наблюдавани и 39 008 нови инфекции с коронавирус.

Междувременно главният независим експерт по инфекциозни болести в Министерството на здравеопазването на Русия Владимир Чуланов заяви, че ситуацията с коронавируса се стабилизира и се е подобрила в 12 руски региона, съобщава ТАСС.

"Въпреки че, за съжаление, броят на новите случаи на коронавирус все още се увеличава в повечето руски региони, виждаме, че има около 12 региона, в които ситуацията с Ковид-19 се стабилизира и подобрява", посочи той.

Чуланов подчерта, че одобрените в Русия ваксини срещу Ковид-19 остават ефективни срещу всички съществуващи щамове на коронавирус.

Поради големия брой на случаите с Ковид-19, снощи САЩ преместиха Русия в така наречената си "категория 4", като в същото време посъветваха американските граждани да не пътуват до страната, припомни БНР.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback