fallback

Мощно земетресение удари Токио, има ранени, влакове дерайлираха

Трусът е бил с магнитуд 6,1

07.10.2021 | 20:14 Автор: Теодора Патронова

Мощно земетресение с магнитуд 6,1 разтърси японската столица в 22:41 часа местно време на 10 километра юг-югозападно от Чиба и на 32 километра източно от Кавазаки на дълбочина от 80 километра. Не е имало заплаха от цунами след силното земетресение в японската столица, но се очакват вторични трусове.

Най-малко петима души са ранени. Четирима от тях в Чиба и една жена в квартал Адачи в Токио. В някои сгради асансьорите са спрели поради задействана аварийна система.

Заради земетресението в Япония движението на метрото, както и високоскоростните влакове Шинкансен, в района е напълно спряно. Летище "Нарита" работи нормално. Другото летище, "Ханеда", затвори пистите си за проверка. В офиса на японския премиер Фумио Кишида е създаден щаб за събиране на информация за бедствието.

Земетресението не е довело до извънредни ситуации в спряната атомна електроцентрала "Токай-2" в префектура Ибараки, източно от Токио.

А вследствие на труса няколко вагона от влакова композиция дерайлираха в токийския квартал "Адачи". Влакът e спрял аварийно. Всички пътници са евакуирани, съобщава "Фокус".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback