fallback

Руски военни нахлуха с камион в украинска ракетна база край Севастопол

За поредна вечер напрежението в Севастопол ескалира

08.03.2014 | 15:47 Автор: Елена Кирилова

Руски военни са нахлули с камион в украинска ракетна база край Севастопол снощи, но проблемът е бил решен с преговори.

За поредна вечер в Севастопол се стигна до напрежение между украински и руски военни. Този път обаче не се стигна до стрелба, тъй като бяха проведени преговори.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел заплаши Москва, че, ако военната агресия в Украйна продължи и се стигне до застрашаване на териториалната цялост на страната е застрашена, Европейският съюз ще предприеме по-сериозни санкции срещу Москва.

Както Тимошенко, така и временният премиер на страната Арсений Яценюк изразиха готовност да подпишат споразумението за асоцииране с Европейския съюз.

Меркел направи този коментар след като бившият украински премиер Юлия Тимошенко предупреди Брюксел, че не само Крим, а цяла Украйна скоро може да бъде обект на руска инвазия.

По думите на Меркел ЕС е обяснил ясно какви санкции ще приложи, а в момента на дневен ред е създаването на дипломатическа работа група и комуникационни канали между Русия и Украйна, които са с международно посредничество.

Ако те не проработят, ще се стигне до санкции, категорична е Меркел.

Преговорите за търговското споразумение между ЕС и Русия са замразени в момента, както и тези за отмяна на визовия режим за руснаци.

Повече по темата вижте във видеото!

 

fallback
Още от Свят
fallback