Служители на "Беркут" помолиха за прошка

По време на митинг в Лвов те паднаха на колене в памет на загиналите на Майдана

26.02.2014 | 13:44 Редактор: Елена Кирилова
Служители на

Около сто служители на лвовското поделение на спецчастите за борба с безредиците „Беркут“ паднаха на колене в памет на загиналите на Майдана в Киев по време на сблъсъците между протестиращите и органите на реда.

По време на митинг в центъра на Лвов служителите на „Беркут“ помолиха за прошка.

Хиляди местни жители се събраха на площад „Тарас Шевченко“ в западния украински град. При появата на представителите на спецчастите, които бяха облечени в цивилни дрехи, беше направен коридор, по който мъжете преминаха сред викове „Позор“.

На сцената се качи командирът на частта заедно с няколко от подчинените си. Той обясни, че всички съжаляват за случилото се Киев и за факта, че са участвали в него. Мъжът се закле, че не са използвали сила, а когато получили заповедта да атакуват протестиращите граждани, са отказали да се подчинят.

Към 11-и февруари в Киев е имало 130 служители на „Беркут“ от местното поделение, сочат данни на МВР е Лвовска област

Само ден преди митинга в центъра на Лвов служители на спецчастите в Севастопол бяха посрещнати от етническото руско население като герои.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


1
1 rate up comment rate down comment 0
izn
преди 10 години
Изпълнителите на задачите биха могли да искат прошка, но тези, които са им заповядвали, няма какво да се правят на по святи от Папата. Сигнализирай за неуместен коментар