fallback

САЩ изпращат допълнителни сили в Кабул

САЩ са готови да превозват "хиляди на ден" от афганистанската столица

13.08.2021 | 22:17 Автор: Десислава Атанасова

САЩ вече са започнали да прехвърлят допълнителни сили към Кабул. Това обявиха от Пентагона, като допълниха, че войниците ще бъдат разположени в столицата на Афганистан до края на почивните дни.

В четвъртък стана ясно, че Министерството на отбраната на САЩ възнамерява да прехвърли около 3 хиляди войници в Кабул през следващите два дни.  Съгласно думите на говорителят на Пентагона, броят на частите, изпратени в афганистанската столица, "ще бъде приблизително 3 хиляди души.

"Те ще бъдат в допълнение към войските, които вече са в Кабул. Сега имаме повече от 650 войници там. Тези 3000 ще се присъединят към тях“, поясни Джон Кърби.

Тези сили ще гарантират сигурността по време на операцията по евакуация на част от персонала на американското посолство в Кабул. Като част от евакуацията на американското посолство в Афганистан, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е наредил "да се изпратят допълнителни временни сили, за да гарантира сигурността“ на този процес, съобщава агенция "Фокус".

Той уточни, че за тази цел в Афганистан ще бъдат изпратени "три батальона" Те ще бъдат прехвърлени на международното летище в Кабул в рамките на 24-48 часа“, каза говорителят на Пентагона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от Свят
fallback