Търсенето на шоколад в Европа бележи ръст, вследствие на облекчаването на ограниченията на Ковид-19, което насърчи потребителите да купуват повече лакомства отново, пише Bloomberg.
Преработката на какао, при която зърното се превръща в продукти, използвани в сладкарството, скочи с 14% през второто тримесечие в сравнение с година по-рано, когато търсенето намаля вследствие на пандемията. Това е много повече от прогнозираното в проучване на Bloomberg и бележи най-големия ръст за това тримесечие от повече от десетилетие.
Преработката на какао в най-големия регион на консумация в света предполага, че потреблението продължава да се възстановява, тъй като животът започва да се нормализира. Това оказва положително влияние на разходите в магазини, ресторанти и летища. Данните, които се очакват да бъдат публикувани по-късно тази седмица, също се очаква да покажат увеличение на обработката на какао в Азия и Северна Америка. Във вторник фючърсите върху какаото бележат спад, ограничавайки най-голямата печалба тази година по признаци, че търсенето на шоколад се възстановява, пише bloombergtv.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години