fallback

На закритите места в Гърция вече се допускат само ваксинирани?

Страната съобщи за 1 465 нови случая на Ковид-19 в неделя

12.07.2021 | 17:33 Автор: Искра Ангелова

Миналата седмица гръцкото правителство обяви намерението си да създаде свободни от Ковид или смесени места в сектора на хотелиерството, в зависимост от това, дали приемат ваксинирани и възстановени от Ковид клиенти, или такива, които все още не са ваксинирани, а са с бърз или PRC тест. Бързото възраждане на случаите на Ковид-19 обаче промени плановете, съобщи телевизионният канал MEGA, цитиран от Euractiv.

Понастоящем правителството иска да допуска само ваксинирани хора на закрито, тъй като има индикации, че системата на места без Ковид или смесени места не може да работи.

Тази седмица правителството ще проучи дали някои магазини все още могат да изберат "смесената" опция в зависимост от дейността си. Например ресторантите ще приемат на закрито само напълно ваксинираните, докато плажните барове могат да се смесват, информира "Фокус".

Гърция съобщи в неделя за 1 465 нови случая на Ковид-19 и пет смъртни случая. Броят на интубираните пациенти е 142 и новите мерки имат за цел да избегнат натиск върху системата на общественото здраве в разгара на туристическия сезон.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback