fallback

Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след операцията

Традиционната среща на понтифа с вярващи по повод обедната молитва „Ангел Господен” ​​се излъчи на живо

11.07.2021 | 18:22 Автор: Юлия Христова

Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след чревната операция, която му беше направена преди седмица, днес по обяд на балкона на 11-ия етаж на римската болница „Агостино Джемели", където се намира неговото отделени.

Традиционната среща на понтифа с вярващи по повод обедната молитва „Ангел Господен” ​​се излъчи на живо от телевизионната компания на Ватикана и италианската държавна телевизия Rai. Обикновено папата произнася тази молитва в неделя от прозореца на Ватиканския апостолски дворец, предшествайки я с проповед.

Папа Франциск изглеждаше някак уморен, но с видимо удоволствие поздрави вярващите, събрали се пред сградата на болницата, като традиционно се обърна към тях с думите: „Скъпи братя и сестри, добър ден!“, предаде БГНЕС.

На свой ред многобройните вярващи, изпълнили двора на клиниката днес, приветстваха появата на папата на балкона с радостни викове и бурни аплодисменти. Понтифът подчерта, че се радва на възможността да проведе тази традиционна среща с вярващи, дори докато е в клиниката, пише БГНЕС.

"Благодаря на всички. Наистина почувствах вашата близост и подкрепата на вашите молитви. Благодаря ви много!", каза той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback