Роднини на изчезнали под рухналата сграда във Флорида отказаха среща с Байдън

По последни данни загиналите са 18 души

02.07.2021 | 14:48 Редактор: Искра Ангелова
Роднини на изчезнали под рухналата сграда във Флорида отказаха среща с Байдън

Роднини на част от хората, обявени за изчезнали след рухването на жилищна сграда във Флорида миналата седмица, отказаха да се срещнат с американския президент Джо Байдън, който посети града в четвъртък, съобщава телевизионният канал CNN.

Телевизията цитира думите на няколко души, които не са искали да разговарят с държавния си глава. Авие Коен, чийто баща и чичо все още не са открити, призна: "Не ми е интересно да говоря с него".

Друга жена, чиито съпруг и син не са открити към настоящия момент, подчерта, че пристигането на Байдън в Сърфсайд може да попречи на спасителната операция по издирването на оцелели. "Кажете му да си тръгва възможно най-скоро", цитира думите ѝ телевизионният канал.

В четвъртък Байдън и съпругата му Джил се срещнаха с роднините на някои от онези, чиято съдба остава неизвестна, както и със спасителите. Според Белия дом на срещата, продължила малко под три часа, са присъствали общо около 200 души.

Многоетажна жилищна сграда в Сърфсайд се срути през нощта на 24 юни. По последни данни загиналите са 18 души, съдбата на още 145 остава неизвестна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК