МВнР предупреждава за общонационалната стачка в Гърция на 10 юни

Няма да се движат метрото, железопътният транспорт, тролеите и трамваите

09.06.2021 | 14:55 Редактор: Тодор Петров
МВнР предупреждава за общонационалната стачка в Гърция на 10 юни

На 10 юни в Гърция е обявена общонационална стачка. Няма да се движат метрото, железопътният транспорт, тролеите и трамваите. Автобусите от градския транспорт ще работят в интервала от 9:00 часа до 21:00 часа.

Заради стачката компанията оператор на гръцките железници – ТРЕЙНОСЕ, е отменила изпълнението на всички маршрути по разписание за 10 юни. Компанията е въвела и частични промени в разписанията на влаковете в дните преди и след стачката - 9 и 11 юни.

Пътниците, които вече са закупили билети за отменените влакове, ще могат да получат компенсация в брой или под формата на нов билет от офисите на ТРЕЙНОСЕ. За допълнителна информация, свързана с ЖП транспорта, гражданите могат да се обаждат на телефон +30 14511 или да посетят интернет страницата www.trainose.gr, информират от Министерството на външните работи.

В стачката ще се включат и Федерацията на гръцките пристанищни служители и Съюзът на пристанищните работници на пристанище "Пиреа", като се очакват сериозни нарушения на морските транспортни комуникации. Стачката на тези служители започва в 00:01 часа на 10 юни и продължава до 24:00 часа на същата дата.

По информация от Генералното консулство на България в Солун е планирано провеждането на митинги в градовете Атина, Солун, Ираклион и Крит.

МВнР препоръчва на българските граждани, ако им предстои неотложно пътуване с автобусен, железопътен или морски транспорт в Гърция на 10 юни, да влязат в контакт с компанията-превозвач, за да проверят дали има промени в разписанията заради общонационалната стачка, а в самия ден да избягват местата на провежданите митинги.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК