"Свобода": Хиляди излязоха на протести срещу ограниченията в редица държави

В Лондон се стигна и до сблъсъци с органите на реда

21.03.2021 | 14:20 Редактор: Ралица Братанова

Десетки арестувани на протест срещу противоепидемичните мерки във Великобритания. Събралите се хора пренебрегнаха изискванията за спазване на дистанция. Стигна се до сблъсъци с полицията. Демонстрантите развяваха плакати с надписи "Спрете да разрушавате живота на нашите деца" и "Фалшива пандемия".

Протест се проведе и във Виена. Полицията разпръсна събралите се хора още на събирателния пункт. А при опит да атакуват загражденията униформените използваха лютив спрей. Арестувани са осем души.

В Чехия пък полицаи зaдържaха брутaлнo мъж и го повалиха на земята бeз мacкa, дoкaтo ce рaзхoждa c дeтeтo cи. В социалните мрежи се надигна вълна от възмущение заради действията на униформените.

В Германия, Великобритания, Австрия, Финландия, Румъния и Швейцария също се проведоха протести срещу локдауните, съобщава Bloomberg. Демонстрации имаше и в трите най-големи града на Швеция.

В Румъния повече от хиляда протестиращи срещу ваксинационната кампания излязоха на улиците в столицата. Тълпата до голяма степен беше без маски, развяваше национални знамена и скандираше послания като "Блокиране на ваксинацията“ и "Свобода“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК