Ковид-19 продължава да владее Европа (ОБЗОР)

19 000 заразени в Полша за последното денонощие

13.03.2021 | 13:56 Редактор: Никола Симеонов

От 15 март - училища, магазини, ресторанти и музеи във всички италиански региони, които попадат в червената или оранжевата зона, затварят врати. Причината - година след първото национално затваряне, Италия отново се изправя пред трудности да овладее бързото разпространение на вируса. 

"Данните изискват от нас да бъдем много предпазливи, за да ограничим броя на смъртните случаи и да предотвратим пренасищането на болниците. Споменът за случилото се миналата пролет е жив и ще направим всичко, за да не се повтори", заяви премиерът Марио Драги.

По време на католическия Великден влизат още по-строги мерки. Между 3 и 5 април цялата страна ще бъде под пълна карантина. Тогава под рестрикциите ще попадне дори Сардиния, която се смята за безопасна зона. Тогава ще бъде забранено пътуването между регионите без уважителна причина. Премиерът Драги увери, че масовата ваксинация ще бъде ускорена. 

"Карантината е правилното решение, защото когато се махнат ограниченията има ръст на зобелите. Хората не спазват правилата", смята италиански граждански. 

В Полша - за пореден ден тревожен ръст на потвърдените случаи на Ковид-19. Близо 19 хиляди за последните 24 часа - най-високият ръст от ноември. В Германия се увеличава броят на заболелите ученици. Според специалистите новите варианти на вируса са причината за новите случаи. Във Франция броят на пациентите в интензивните отделения надхвърли 4 хиляди.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК