fallback

Англия със строги изисквания за чужденците, изисква се пакет от тестове

Изследванията се поемат от пътниците

15.02.2021 | 13:52 Автор: Искра Ангелова

Англия със строги изисквания за чужденците, влизащи в страната. Вече е необходим пакет от тестове, чиято стойност е 210 паунда, около 500 лв.

Със строги рестрикции - така ще бъдат посрещани хората, пристигащи в Англия от 33 държави, които британското правителство посочи като рискови. Те са предимно от Южна Америка и Африка. Засега Португалия е единствената европейска държава в списъка. 

Гражданите, идващи от червените зони, ще са длъжни да се изолират за своя сметка в специално обособен хотел за 10 дни. Стаята трябва да е резервирана предварително, а по информация на Би Би Си цената на престоя възлиза на около 1750 британски лири. 

"Най-важното е машината за ликвидиране на вируси. Тя работи 24 часа и прочиства въздуха. По време на карантината ще са необходими два теста - на 2 и 8 ден. 

Изследванията се поемат от пътниците. Освен това не отпада и изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест още при влизането в страната. Той трябва да е направен не по-малко от 72 часа преди пътуването. Хората, които опитат да нарушат правилата, ще бъдат глобявани солено и дори могат да се изправят пред затвор.

В Чехия - карантината се удължава с още 14 дни. На този фон Германия добави Чехия в списъка с рискови зони и затвори границата си със страната. Това предизвика транспортен хаос и километрично задръстване. 

През границата се допускат само германски граждани и постоянно пребиваващи в страната.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback