Броят на заразените с Ковид-19 в света достигна най-ниски нива от октомври

Във Великобритания са регистрирани около 11 000 нови случая

15.02.2021 | 12:56 Редактор: Искра Ангелова
Броят на заразените с Ковид-19 в света достигна най-ниски нива от октомври

Световната здравна организация (СЗО) е регистрирала 300,5 хиляди нови случая на заразени с Ковид-19 през изминалия ден, което представлява рекорден минимум от 7 октомври 2020 г. насам, когато броят на новите случаи на коронавирус е бил 291,2 хил., предава TACC.

Европа заема първо място по нарастване на новите случаи на инфекция - 122,5 хил. за последното денонощие.

Във Великобритания са регистрирани около 11 000 нови случая на инфекция, което е най-ниският показател от 2 октомври, информира "Фокус".

Във Франция през последните дни са регистрирани 16-18 хиляди случая на инфекция на ден - три пъти по-малко в сравнение с пиковите стойности от октомври-ноември. Заболеваемостта в Италия и Германия е намаляла до нивото от първата половина на октомври, където пиковете са били в края на миналата година и началото на тази. Подобна ситуация се наблюдава и в Полша и Украйна.

В Чешката република увеличението на новите случаи е намаляло наполовина в сравнение с максималните стойности през януари, но все още остава на високо ниво за страната, 8-9 хиляди заразени на ден.

В Испания, след пика през януари, заболеваемостта спадна до нивото от 16-18 хиляди нови случая на инфекция, което приблизително съответства на стойностите от края на декември.

В региона на Северна и Южна Америка са открити общо 115,6 хиляди случая.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години