Драконовски мерки в Канада: Затвор и огромни глоби заради Ковид-19

Страната въведе допълнителни ограничения за влизащите на територията ѝ

07.01.2021 | 07:48 Редактор: Тодор Петров
Драконовски мерки в Канада: Затвор и огромни глоби заради Ковид-19

Канада въвежда допълнителни ограничения за влизащите на територията на страната от 7 януари. Всички пътуващи със самолет над 5-годишна възраст ще трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест за Ковид-19 пред съответната авиокомпания. 

Изискването и изследването трябва да бъде направено 72 часа преди полета. Промените бяха публикувани на сайта на канадското правителство. От там призовават гражданите да не пътуват в случай, че са болни. 

Тези, които имат симптоми на Ковид-19 , няма да бъдат допускани в страната. Изключения ще се правят само за канадски граждани, постоянни жители на страната, защитени граждани или лица със статут по индийския закон. 

Освен нововъведените изисквания, в сила остава и задължителната 14-дневна карантина, която започва да тече от деня на пристигане. Нарушаването на инструкциите, предоставени на влизане в Канада, или предоставянето на невярна информация, може да доведе до затвор от 6 месеца или глоба на стойност 750 хил. долара. 

Ако не се спазва наложената карантина или изолация и това доведе до смърт или сериозно влошаване на здравословното състояние на друг човек, може да бъде наложена глоба до 1 млн. долара или до 3 години затвор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК