fallback

Тръмп обеща да изнесе шокиращи данни за фалшификация на изборите

Американски медии обявиха, че той обмисля да се кандидатира на изборите през 2024 г.

10.11.2020 | 21:04 Автор: Юлия Христова

Все още действащият американски президент Доналд Тръмп обеща да изнесе шокиращи данни за фалшификация на изборите. В същото време рокадите в администрацията продължават. 

Все още без изява на живо, но със съобщения в Twitter Доналд Тръмп каза, че очаква победа. Без да даде подробности, но със заявка, че наяве ще излязат лъжи на демократите за изборите. 

А по-рано уволни министъра на отбраната отново със съобщение в Туитър. И назначи нов. 

"Имам удоволствието да съобщя, че Кристофър Милър, високо уважаваният директор на Националния център за борба с тероризма (единодушно потвърден от Сената), ще бъде изпълняващ длъжността министър на отбраната, в сила от "веднага". Благодаря на Марк Еспър", написа Тръмп в социалните мрежи. 

През последните месеци имаше напрежение между него и Марк Еспър. Той не одобри идеята на Тръмп да се използва армията при потушаването на протестите след смъртта на тъмнокожия Джордж Флойд. А след това Еспър избягваше публични прояви. А междувременно стана ясно и, че главният прокурор на Щатите Уилям Бар е наредил на федералните прокурори в цялата страна да проведат разследване за евентуални нарушения при президентските избори. Проверка, за която настоява самият Тръмп. И то според някои експерти в противоречие с щатските закони, според които всеки щат решава сам. 

А междувременно Тръмп даде своето обяснение за хода на вота. 

Според него, ако не той, а Байдън е президент сега, то ваксината не би станала готова толкова бързо. Междувременно американски медии обявиха, че Тръмп обмисля да се кандидатира на изборите през 2024 г.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback