СЗО: Надяваме се до края на 2021 да разпространим 2 млрд. ваксини

Досега 184 държави по света са се присъединили към програмата на СЗО COVAX

03.11.2020 | 21:17 Редактор: Радостина Димитрова
СЗО: Надяваме се до края на 2021 да разпространим 2 млрд. ваксини

Представителят на Световната здравна организация (СЗО) Мелита Вуйнович заяви пред руската агенция ТАСС, че агенцията се надява да разпространи до 2 милиарда дози ваксина срещу Ковид-19 до края на 2021 година.

"СЗО проявява предпазлив оптимизъм по отношение на факта, че скоро в световен мащаб ще се появят безопасни и ефективни ваксини, както и фармацевтични продукти, които ще помогнат в борбата с тази пандемия. Така например, с помощта на механизма COVAX, СЗО се надява да разпределят равномерно до 2 милиарда дози от една или няколко ваксини до края на 2021 година", посочи г-жа Вуйнович, предава БНР.

Досега 184 държави по света са се присъединили към програмата на СЗО COVAX, която има за цел да ускори изследванията и разработването на ваксина срещу коронавирус.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Палач
преди 3 години
СЗО на бесилка и клада. Тия да не мислят, че тоя вирус е вечен. Да не мислят да държат хората вързани още една година. На 2000 заразени един умрял на 90 години. Вярно е, че има маймуни, дето им се връзват и им вярват на глупостите, ама те се пляскат по ГЗО, щото не са читави Сигнализирай за неуместен коментар