fallback

Северна Корея е най-нехаресваната от американците държава

Канада пък е най-харесваната

20.02.2014 | 16:58

Северна Корея е най-мразената държава от американците, сочи ново социологическо проучване на Галъп в САЩ.

 Едва 11 на сто от анкетираните имат положително отношение към Пхенян. Според 53% конфликтът между Северна и Южна Корея ще продължи да бъде заплаха за САЩ и през следващите 10 години.

Според изследването, направено в периода 6-9 февруари сред над 1000 граждани на САЩ, Канада е страната, която е най-любимата страна на американците.

 Второто място в негативната класация заема Иран, а причината за това са споровете, свързани с ядрената програма на страната. Всъщност Техеран присъства в списъка с най-мразените държави в САЩ още от 2004 г. насам. Тазгодишното питане показва, че 88 на сто от запитаните нямат симпатии към Иран.

 Русия бележи силен спад в рейтинга. Едва около една трета от анкетираните са заявили, че симпатизират на Москва. Още по-негативно е отношението към руския президент Владимир Путин, който не е харесван от 63% от американците. За сравнение през миналата година този процент беше 54 на сто.

 Канада обаче остава на другия полюс, тъй като се радва на любовта на голяма част от американците. Проучването показва, че страната си е спечелила 93% одобрение, докато Мексико – 58% от симпатиите. Това е с 11 на сто повече от 2013 г.

Мнението за Индия също е предимно положително. 72% от респондентите са заявили, че харесват страната.

 

 

fallback
Още от Свят
fallback