fallback

Москва внесе в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция за борбата с тероризма в Сирия

Призивите на Русия за справяне с тероризма в Сирия са в унисон с реториката на Дамаск

13.02.2014 | 18:23

Москва е внесла в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция за борбата с тероризма в Сирия. Руският външен министър Сергей Лавров, заяви че светът се нуждае от по-различен подход към кризата в арабската страна, за да може убийствата да престанат.

Призивите на Русия за справяне с тероризма в Сирия са в унисон с реториката на Дамаск, който определя бунтовниците срещу режима на Башар Асад като терористи.

Москва по-рано тази седмица даде ясно да се разбере, че ще отхвърли проекторезолюцията за достъп на хуманитарна помощ в настоящата ѝ форма с аргумента, че е предубедена към правителството на Асад.

“Западните страни казват, че тероризмът в Сирия трябва да спре, но е невъзможно докато Асад е на власт”, твърди Лавров. По думите му те грешат и по този начин подстрекават крайните ислямистки групировки.

Междувременно Министерството на външните работи на Русия отправи обвинение към САЩ за умишлено изопачаване на руската позиция относно кризата в Сирия.

Американският президент Барак Обама разкритикува Москва, че е блокирала предишната проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН за оказването на хуманитарна помощ в страната.

Повече по темата вижте във видеото!

fallback
Още от Свят
fallback