Следвайте тези стъпки, ако искате да бъдете успешен трейдър

Професията е много привлекателна за много хора по светаинве

27.08.2020 | 12:27 Редактор: Тодор Петров
Следвайте тези стъпки, ако искате да бъдете успешен трейдър

Търговията на финансовите пазари може да бъде изключително доходоносна за инвестиционни банки, финансови институции и някои индивидуални трейдъри. Именно това е и една от основните причини професията трейдър да е толкова привлекателна за много хора по света.

Думата трейдър от английски означава търговец на финансовите пазари и в повечето случаи се свързва със служител на финансова институция, който прави поръчки за покупка или продажба на различни финансови активи.

Предлагаме ви 10 стъпки, които могат да ви помогнат да се превърнете успешен трейдър и да подобрят представянето ви на финансовите пазари:

Стъпка №1: Не отлагайте

Може да Ви звучи прекалено но това е първата стъпка, която ще Ви насочи към успешна кариера, в която и да било област. Успешните хора никога не оставят за утре, това което могат да свършат днес, затова и Вие не го правете. При търговията на финансовите пазари това правило е дори още по-важно, тъй като е добре да се възползвате от всяка една възможност, която пазарите Ви предоставят.

Стъпка №2: Започнете обучение

Една от най-важните стъпки към превръщането Ви в успешен трейдър е обучението. Една добро начало е да се запишете на безплатен курс за начинаещи, разровете сe за материали в онлайн пространството и си купете няколко книги по темата. Това, което трябва да запомните тук е, че няма да станете успешне трейдър за няколко дни, това ще отнеме време, точно както и в останалите области в живота.

Освен това не ставайте жертва на онлайн измами, които Ви обещават бързи резултати.

Стъпка №3: Практикувайте

Всички знаете, че практиката wи прави по-добри. Следователно, открийте си демо сметка и започнете да практикувате търговия на финансовите пазари без да рискувате собствена капитал. Дори да не разбирате напълно какво точно правите, просто се опитайте да получите представа от платформата за търговия и да тествате това, което тя предлага.

Стъпка №4: Опознайте пазарите

Опитайте търговията на различни финансови пазари още докато сте на демо сметка, за да откриете най-подходящите за wас. Въпреки това не прекалявайте с времето, което прекарвате на демо, тъй като подобен тип безрискова търговия може да създаде фалшиво чувство за спокойствие на пазарите, което би wи изиграло лоша шега при реалната търговия в последствие.

Стъпка №5: Налични средства, лични цели, толерантност към риск

Определете:

- Наличните средства за търговия

- Личните финансови цели

- Персоналната толерантност към риск

Четете продължението на статията в Bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК