fallback

Гърция се опасява от възникване на гражданска война заради убийствата пред офис на "Златна зора"

Външното министерство препоръчва на българите да не посещават центъра на гръцката столица на 6 ноември заради планирани протести.

03.11.2013 | 10:51

Привърженици на „Златна зора“ организираха възпоменателна церемония в памет на младежите, които бяха убити пред офис на партията. При строги мерки за сигурност стотици хора отбелязаха с минута мълчание и полагане на цвета, трагедията разиграла се в гръцката столица Атина.

След покушението гръцкото общество остана потресено и се зародиха опасения, че крайнодесните и крайнолевите фракции ще започнат да разчистват сметките помежду си и страната ще се окаже изправена пред гражданска война.

Междувременно българското външно министерство препоръчва на българските граждани, планиращи пътуване до Гърция или пребиваващи временно или постоянно в страната да не посещават центъра на гръцката столица на 6 ноември.

Тогава в Атина е предвидена общонационална стачка, организирана от двата най-големи синдиката в страната. Очаква се към стачката да се присъединят Синдикатът на преподавателите и Гръцката федерация на моряците.

Пристанищата на цялата гръцка територия ще бъдат блокирани. Стачните действия са обявени в подкрепа както на трудещите се, така и на безработните.

fallback
Още от Свят
fallback