Гърция се опасява от възникване на гражданска война заради убийствата пред офис на "Златна зора"

Външното министерство препоръчва на българите да не посещават центъра на гръцката столица на 6 ноември заради планирани протести.

03.11.2013 | 10:51
Гърция се опасява от възникване на гражданска война заради убийствата пред офис на
Гърция се опасява от възникване на гражданска война заради убийствата пред офис на "Златна зора"

Привърженици на „Златна зора“ организираха възпоменателна церемония в памет на младежите, които бяха убити пред офис на партията. При строги мерки за сигурност стотици хора отбелязаха с минута мълчание и полагане на цвета, трагедията разиграла се в гръцката столица Атина.

След покушението гръцкото общество остана потресено и се зародиха опасения, че крайнодесните и крайнолевите фракции ще започнат да разчистват сметките помежду си и страната ще се окаже изправена пред гражданска война.

Междувременно българското външно министерство препоръчва на българските граждани, планиращи пътуване до Гърция или пребиваващи временно или постоянно в страната да не посещават центъра на гръцката столица на 6 ноември.

Тогава в Атина е предвидена общонационална стачка, организирана от двата най-големи синдиката в страната. Очаква се към стачката да се присъединят Синдикатът на преподавателите и Гръцката федерация на моряците.

Пристанищата на цялата гръцка територия ще бъдат блокирани. Стачните действия са обявени в подкрепа както на трудещите се, така и на безработните.