Пекин обяви нови мерки за борба със замърсяването на въздуха

Френските власти се включиха в разследването на катастрофата в сряда на Lao Air, при което загинаха 49 души.

18.10.2013 | 10:39
Пекин обяви нови мерки за борба със замърсяването на въздуха
  • Пекин обяви нови мерки за борба със замърсяването на въздуха. Агенция Синхуа съобщава, че половината от колите в града няма да имат право да се движат при мъгла. Системата е базирана на номерата на колите - нечетни номера ще се движат в първия ден, а четните - във втория. Световната здравна организация обяви, че замърсяването на въздуха предизвиква рак на белите дробове.
  • 158 души загинаха в резултат на земетресението във Филипините от 7,2 по Рихтер. 
  • Кметът на остров Ошима, южно от Токио, се извини за това, че не е обявил евакуация при наближаването на тайфуна Уифа.  23 души загинаха, когато бурята връхлетя острова. Над 30 души се издирват. Спасителните екипи продължават да търсят оцелели сред развалините, предизвикани от свлачища. 350 къщи на острова бяха разрушени.
  • Френските власти, разследващи авиационни инциденти се включиха в разследването на катастрофата в сряда на Lao Air, при което загинаха 49 души. Самолетът падна в река Меконг при лошо време. Турбовитловият ATR-72 е бил построен във Франция от подразделение на Airbus и Finmeccanica. Самолетът бил доставен през март тази година и изпълнявал вътрешен полет от Винтиен.

Вижте подробности във видеото на Bloomberg.