Появяват се все повече данни, които показват как пандемията от Ковид-19 трайно прекроява ресторантьорството. Понастоящем светът е напът към радикална промяна в предлагането на храни. Стотици са подали заявления за фалит през последните три месеца, според консултантската фирма Aaron Allen & Associates и ситуацията е в състояние да се влоши, съобщава Bloomberg.
Според Алън има около 22 милиона ресторанта по целия свят, така че прогнозата предполага, че 2,2 милиона от тях ще затворят. В САЩ в сектора са наети 15,6 милиона служители по данни на Националната асоциация на ресторантьорите. В страната списъкът с фалирали ресторанти нараства непрекъснато.
Задължителното намаляване на капацитета за сядане ограничава потенциала за възстановяване допълнително. При нова вълна на пандемията пък се очаква допълнително влошаване на ситуацията.Четете повече по темата в Bloombergtv.bg
Снимка: БГНЕС
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК