Авикомпании: Минимизирайте чекирания багаж до една или две чанти

Авиационната индустрия беше засегната силно от ограниченията за пътуване заради коронавируса

13.06.2020 | 09:28 Редактор: Юлия Христова
Авикомпании: Минимизирайте чекирания багаж до една или две чанти

В Обединеното кралство публикуваха насоки, предназначени да сведат до минимум риска от Ковид-19 по време на полет, пише BBC. Tе посочват, че целият багаж трябва да бъде чекиран, пътниците трябва покриват лицата си на летището, а контактът лице в лице с персонала трябва да се сведе до минимум.

Транспортното министерство в страната съобщи, че остават в сила съветите хората да избягват пътувания, ако те не са наистина важни.

Насоките предизвикаха светкавично острите критики на компаниите от авиационния бранш.

Авиокомпанията Ryanair заяви, че съветите за ръчния багаж са "безсмислени", като отбелязва, че чекираните куфари се обработват и докосват от множество хора, докато ръчният багаж се докосва само от пътника. Вместо това нискобюджетната компания препоръча на пътниците да минимизират чекирания багаж в полза на една или две чанти ръчен багаж.

Авиационната индустрия беше засегната в значителна степен от ограниченията за пътуване заради коронавируса. А организацията Airlines UK предупреждава, че правилата за карантина "биха убили ефективно въздушните пътувания".

"Съветът на правителството в момента остава да се избягват всички несъществени пътувания, но днес ние предприемаме необходимите стъпки, за да гарантираме, че е създадена рамка, за да може авиационната индустрия да се възстанови бързо, но и безопасно, след премахване на ограниченията за пътуване", посочи министърът на транспорта Грант Шапс заяви.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК