Над 2,3 млн. са заразените с Ковид-19 по света, починалите - повече от 160 000

В Испания премиерът Педро Санчес обяви, че от 27 април децата ще могат да излизат за кратко навън

19.04.2020 | 12:40 Редактор: Ралица Братанова

Над 2 милиона и 300 хиляди са заразените с коронавирус в световен мащаб, а повече от 160 000 са починалите. 

В същото време в Сингапур се наблюдава втора вълна на заразяване, въпреки че се твърдеше, че се е справил се със заразата, без да налага строги мерки. 

В интервю за френска медия професор Люк Монтание, който е носител на Нобеловата награда за откриване на вируса ХИВ, засили спекулациите за коронавируса като предположи, че той е лабораторна разработка. 

Монтание, стана известен в България с казуса с медицинските сестри в Либия. Тогава той беше привлечен като експерт. Според него коронавирусът съдържа елементи на вируса ХИВ, който предизвиква СПИН. Изказването му срещна много критики, а Facebook обяви новината за фалшива. 

В Испания премиерът Педро Санчес обяви, че от 27 април децата ще могат да излизат за кратко навън. По думите му страната е преминала най-тежкия момент. 

Въпреки това премиерът ще поиска извънредното положение да се удължи до 9 май. А в Барселона повдигат духа си с песни и танци от балконите. Германия от утре отваря магазините под 800 квадратни метра. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Монтание е прав...след като едина от характеристиката е намаляване на белите кръвни телца...т.е.намалява защитата на оранизма...а Спина нали прави същото... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ейййй
преди 4 години
Тия статистики нищо не значат! От СПИН колко са болните и починалите? Сигнализирай за неуместен коментар