fallback

Марио Монти обеща да намали данъците за труд

Италианците започнаха първия работен ден за годината с надежда за по-добро икономическо бъдеще.

02.01.2013 | 17:27

Италия е избегнала икономическа катастрофа през последната една година, откакто правителството на технократите пое управлението на страната. Това заяви премиерът в оставка Марио Монти в интервю за италианско радио, откривайки неофициално своята кампания за предстоящите избори през февруари.

Монти обеща да работи за намаляване на данъците върху труда, за да стимулира растежа. По неговите думи голяма част от прогреса на Италия зависи от световната икономика и политиките за растеж в Европейския съюз и прилагането на новите мерки за растеж. В очакване на парламентарните избори през февруари, италианците започнаха първия работен ден на годината с надежда.

 „Когато попитахме хората, какво е най-важно за тях след здравето, те отговориха бъдещето на младото поколение,“ коментира Енрико Джованини, президент на италианския статистически институт. – „Това показва нашата култура. Италианците изглеждат готови да платят всякаква цена, за да изградят по-добро бъдеще на младите.“

След като Марио Монти обяви, че е готов да застане начело на центристка коалиция от политически партии, които подкрепят неговата програма за реформи на предстоящите избори през февруари, социолозите побързаха да оценят неговите шансове.

Към момента те се равняват на около 16% от гласовете - резултат, който би превърнал коалицията в значим фактор в бъдещото управление на икономически разклатената държава.

 

fallback
Още от Свят
fallback