Полиция е обградила заподозрения за убийствата в Тулуза

24-годишният, който застреля деца, каза още, че осъжда френските престъпления в Афганистан.

21.03.2012 | 09:15
Полиция е обградила заподозрения за убийствата в Тулуза

Френската полиция е обградила къщата, в която се укрива заподозреният за убийствата в еврейското училище в Тулуза. До момента той отказва да се предаде. Смята се, че той е 24-годишен, преди това е пътувал до граничната зона между Пакистан и Афганистан. Арестуван е братът на заподозрения.

В началото на операцията двама полицаи бяха леко ранени. Заподозреният се обяви за член на Ал Кайда. Пред полицаите каза още, че иска да отмъсти за палестинските деца и осъжда френските престъпления в Афганистан.
Майката на заподозрения беше помолена да осъществи контакт с него, но тя отказа с мотива, че има малко влияние над него.

Френският вътрешен министър Клод Геан пристигна на място в югозападния град Тулуза, който стана сцена на две стрелби за последните девет дни.

Стотици полицаи бяха изпратени в Южна Франция, за да се включат в издирването на мъжа, който застреля четирима души при атака срещу еврейско училище. Властите подозират, че същият извършител стои зад атаките миналата седмица, при които бяха убити трима френски войници.

Нивото на терористична заплаха в Южна Франция беше повишено до максималното – пурпурно червено. От френската прокуратура обявиха, че са в ход и други операции за откриване за евентуални съучастници