fallback

Путин: Проблемът на икономиката е системната корупция

„Реформите на Дмитрий Медведев бяха безрезултатни”, заяви кандидатът за президент.

30.01.2012 | 11:34

„Основният проблем на руската икономика е системната корупция”, пише в предизборна статия за „Ведомости”  руският премиер и кандидат за президент Владимир Путин. Той обещава помощ за честния бизнес и частична приватизация. По думите му държавата съществено ще намали участието си в големите компании, но няма да ги продава.

„Никога не е имало толкова остра борба за лидерство в глобалната конкуренция. Държави, които до вчера изглеждаха стабилни днес отстъпват позиции на тези, към които доскоро се отнасяха с пренебрежение. Кризата обаче дава големи възможности. Печели този, който по-добре от останалите ги използва и затова  икономиката ни трябва да се превърне във важна част от световната”, категоричен е премиерът.

Путин намеква, че в основата на бъдещото развитие трябва да бъдат природните ресурси на страната. Кандидатът за президент определи реформите извършени от протежето му Дмитрий Медведев като безрезултатни.

Изборите в Русия ще се проведат на 4 март. Путин е фаворит, но протестите след парламентарните избори през изминалата година сериозно подкопаха авторитетът му.

fallback
Още от Свят
fallback