fallback

Хакери атакуваха израелската фондова борса

Временно беше спрян достъпът и до сайта на националната авиокомпания El Al.

16.01.2012 | 16:59

Хакери временно спряха достъпа до сайтовете на националната авиокомпания на Израел El Al и на фондовата борса в Тел Авив (TASE). Нормалната работа и на двете компании не е възпрепятствана, съобщават официални лица.

Според израелските медии става въпрос за пропалестински настроени хакери, които са отправяли заплахи, че ще атакуват именно тези два сайта. Въпреки това, все още никой не е поел отговорността за атаките. В неделя ислямистката организация "Хамас", която контролира ивицата Газа, похвали хакерските атаки срещу израелски сайтове и призова за тяхното увеличаване.

Лице, което се представя като "хакер от Саудитска Арабия", публикува по-рано през месеца лични данни и номера на кредитни карти на хиляди израелци. Специалисти оценяват акта като едно от най-голeмите кибер престъпления, свързани с кражба на лични данни в Израел.

Само преди дни в Израел беше създадена агенция за борба с електронните престъпления. Един от основателите й Исаак Бен-Израел заяви, че най-важните структури в държавата са защитени, но престъпления като днешното ще зачестяват.

fallback
Още от Свят
fallback