Принцеса Леонор с пламенна реч на фона на протестите в Барселона

Наследничката на крал Фелипе говори на английски и на каталунски

05.11.2019 | 19:03 Редактор: Ивет Арабова

14-годишната испанска престолонаследничка с впечатляваща реч, както на английски, така и на каталунски. Леонор де Бурбон говори по време на наградите на фондацията "Принцесата на Жирона" в Барселона. Речта ѝ беше съпроводена от бурни протести в каталунската столица срещу посещението на кралското семейство и най-вече това на баща ѝ - 51-годишния крал Фелипе.

"От много ранна възраст нашите родители са ни разказвали за Каталуния. Благодарение на тях знаем повече за каталунската история и култура. Тази земя, Каталуния, винаги ще заема специално място в сърцето ми", каза в речта си тя.

Леонор де Бурбон, която често е определяна като "принцеса на Дисни" заради русите си коси, говори по време на наградите на Фондацията "Принцесата на Жирона". Те се връчват на хора с изключителни постижения. Тази година беше отличен и инженерът и биофизик Хю Хер.

"Отговорността, уважението и гражданския дух са ценности, които без съмнение представляват най-добрата история на Каталуния. Те не могат да бъдат спомен от миналото, а реалност от нашето настояще и нашето бъдеще", заяви испанският крал Фелипе.

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК