Кудрин постави условие за връщането си във властта

Премиерът Владимир Путин намекна преди ден, че ще бъде намерено управленско място на бившия финансов министър.

16.12.2011 | 09:30
Кудрин постави условие за връщането си във властта

Бившият вицепремиер и  финансов министър Алексей Кудрин, който подаде оставка през септември заради разногласия с президента Дмитрий Медведев, постави условия за евентуалното си връщане на власт, съобщиха руските електронни издания. По време на вчерашната пряка линия за връзка с обществеността премиерът на Русия Владимир Путин заяви, че ще бъде намерено място на Кудрин във властта.

„Аз съм благодарен на премиера за високата оценка на моята работа през тези 10 години – коментира на свой ред Кудрин. – С интерес изслушах това изказване, но никакви конкретни предложения не съм получил. Става въпрос и за моето несъгласие с някои конкретни мерки, приети от президента и правителството. Ако тези решения не бъдат преосмислени, много се съмнявам, че ще успея в близко време да се върна във властта,“ подчерта бившият финансов министър.

Той уточни, че главното условие са реформите: „Трябва да има ясен списък за бъдещи промени. Мисля, че в последно време реформите останаха на заден план, в това число и балансирането на бюджета за следващите години, както и за пенсионните системи. Това са част от въпросите, които предстои да бъдат обсъждани, ако ме поканят в правителството,“ коментира бившият финансов министър.